tiistai 5. syyskuuta 2017

Yrittäjän varjostus - Style Heaven & Sara

Yrittäjän päivän kunniaksi saimme tehtävän varjostaa yrittäjänä toimivaa henkilöä päivän ajan. Itse menin Joensuussa sijaitsevaan parturi-kampaamo Style Heaveniin varjostamaan siellä sopimusyrittäjänä työskentelevää Saraa. Sara on vuonna 2015 Pohjois-Karjalan ammattiopistosta valmistunut parturi-kampaaja. Valmistumisen jälkeen hän työskenteli noin kaksi vuotta palkallisena työntekijänä, kunnes koki että olisi aika siirtyä uusien haasteiden pariin ja yrittäjyys alkoi kiinnostaa. Tämän lisäksi hän sai entisen työkaverinsa kautta kuulla mielenkiitoisesta paikasta itselle sopivasta liikkeestä ja päätti tarttua mahdollisuuteen. Style Heavenissa Sara on nyt työskennellyt vasta noin 4kk. Tietoa yrittäjyydestä Sara sai itse netistä tutkimalla, kirjanpitäjältä ja verotoimistosta sekä ystäviltään, jotka toimivat jo yrittäjinä. Yksi ystävistä auttoi yrityksen perustamisessa.

Yrittäjyydessä huonoja puolia Saran mielestä on se, että vastuuta ja työtä on paljon sekä se, että koskaan ei voi olla täysin varma tuloistaan sillä palkka ei ole tietty ja säännöllinen. Hyviä puolia puolestaan on vapaus päättää omista työajoista ja että omalla tekemisellä voi vaikuttaa omiin tuloihinsa ja on mahdollista tienata paremmin kuin palkallisena työntekijänä. Hyvää on myös se, että yrittäjänä voi vaikuttaa enemmän esimerkiksi käytettäviin tuotteisiin ja työssä oma luovuus ja mielipiteet pääsevät enemmän näkyvillä.

Saran mielestä parturi-kampaajana on tärkeää ylläpitää omaa ammattitaitoaan. Itse hän seuraa aktiivisesti netin ja somen kautta keskusteluja uusista tavoista, tuotteista ja trendeistä. Tämän lisäksi hän pyrkii osallistumaan mahdollisimman paljon erilaisiin koulutuksiin. Saran mielestä tärkeitä piirteitä yrittäjälle on positiivisuus, rohkeus ja ulospäinsuuntautuneisuus. Hän myös kokee, että yrittäjänä pitää osata tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja oltava hyvä asiakaspalvelija. Myös ahkeruus on tärkeää. Vaikka Sara on toiminut yrittäjänä vasta neljän kuukauden ajan, on hänelle tässä ajassa syntynyt positiivinen kuva yrittäjyydestä ja hän suosittelisi sitä kaikille kiinnostuneille.

Style Heaven sijaitsee Joensuun keskustassa ja siellä työskentelee kolme työntekijää. Liike on sisustettu maanläheisillä väreillä ja esillä on jonkin verran koriste-esineitä luomassa tyylikästä tunnelmaa. Ilmapiiri liikkeessä on positiivinen, iloinen ja rento. Suuri kiitos Saralle siitä, että sain olla tutustumassa hänen työhönsä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehostuskurssi

Teimme ehostuskurssilla monia erilaisia meikkejä erilaisiin tilaisuuksiin. Tässä esittelen nyt niistä seitsemän. 1. Iltajuhlameikki yökerh...