maanantai 11. syyskuuta 2017

Inci

INCI tulee englannin kielisistä sanoista International Nomenclature Cosmetic Ingredient. Se on eurooppalainen kansainvälinen nimikkeistö ja kosmeettisten ainesosien merkintätapa. INCI-nimikkeistö on kehitetty Euroossa kosmetiikkajärjestö Cosmetics Europe - The Personal Cara Associationin toimesta. Se on EU:n lainsäädännön mukainen, mutta koska samoja tuotteita myydään muissakin Euroopan maissa ja muissa maanosissa, on useasti pakkausmerkinnät ja ainesosalista samanlainen myös EU:n ulkopuolella.


INCI-nimet ovat yleensä kosmeettisten ainesosien kemiallisia tai englannin kielisiä nimiä. Poikkeuksen tähän tekee kasviperäiset ainesosat ja jotkin eläimistä tai luonnosta saatavat ainesosat, sillä ne merkitään listaan niiden latinankielisellä nimellä. Lainsäädännössä on kerrottu INCI-listalle hyvin tarkat vaatimukset ja se on Euroopan unionissa pakollinen. Tuoteselosteessa ainesosat ilmoitetaan pitoisuusjärjestyksessä, mutta alle 1% pitoiset ainesosat voidaan esittää loppuun sekalaisessa järjestyksessä.

INCI-lista on tärkeä, sillä sen avulla ammattilaiset ja kuluttajat voivat tutkia ja vertailla tuotteita. Myös allergikot pystyvät sen avulla välttämään itselleen sopimattomat tuotteet. Se helpottaa parturi-kampaajan työtä kun tietää miten ja miksi käyttämänsä tuotteet toimivat siten kuin ne toimivat. Siten tuotteen tehoa voi perustella ja se puolestaan helpottaa tuotteiden myyntiä asiakkaille. INCI-lista on tärkeä myös sen vuoksi, että valvontaviranomaiset voivat seurata tuotteiden ainesosia ja puuttua määräyksen vastaisiin ainesosiin.

Lähteet: http://www.incihaku.fi/artikkeli/4/mika-ihmeen-inci
https://fi.wikipedia.org/wiki/International_Nomenclature_of_Cosmetic_Ingredients

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehostuskurssi

Teimme ehostuskurssilla monia erilaisia meikkejä erilaisiin tilaisuuksiin. Tässä esittelen nyt niistä seitsemän. 1. Iltajuhlameikki yökerh...