tiistai 19. syyskuuta 2017

Hiusten leikkaaminen

Ensimmäisen jakson aikana olemme leikanneet paljon erilaisia malleja harjoituspäihin. Jokaisessa mallissa on ollut erilaiset leikkaustavat ja leikatessa tulee ottaa monta eri asiaa huomioon. Hiusten leikkuu alkaa hiusten pesulla tai kastelulla. Tämän jälkiin hiuksiin tulee tehdä leikkauksessa käytetty ositus. Itse leikkasin tässä työssä a-linjaista polkkaa, jonka osituksessa hiukset jaetaan kahtia ja ositus tehdään otsan keskeltä niskan keskelle. Hiusrajaa pitkin kuitenkin jätetään noin sentin paksuinen osio hiusta, johon mittapituus leikataan. Kuva alkuosituksesta alla.

A-linjaisessa mallissa, jossa on ehjä rakenne, nostokulma on 0 astetta eli hiuksen leikkaussuunta on suoraa alaspäin. Sormien asento on mallin leikkauksen mukaan viisto. Tässä kuva leikatusta mittapituudesta.


Mittapituuden leikkaamisen jälkeen hiuksia aletaan leikata vinoissa osoissa takaa ja edetään etuosaan sitä mukaan kun ne tulevat osioiden mukana leikattavaksi. Kuva vinosta osiosta alla.


Malli etenee vinoissa osoissa aina etuosaan saakka ja kun osiot loppuvat, on malli valmis. Alla kuva valmiista mallista märkänä.


 Alla kuvat valmiista mallista kuivana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehostuskurssi

Teimme ehostuskurssilla monia erilaisia meikkejä erilaisiin tilaisuuksiin. Tässä esittelen nyt niistä seitsemän. 1. Iltajuhlameikki yökerh...