keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Kulmien ja ripsien värjäys

Tänään värjäsimme koululla toisiltamme kulmat ja ripset. Työ alkaa siitä, että laitetaan tarvittavat työvälineet valmiiksi. Esille kannattaa ottaa vanulappuja ja -puikkoja, puhdistusainetta, vaseliinia, suojalaput, värit ja hapete ja niille kulho sekä tarvittavat levitysvälineet. Itse käytin appelsiinipuuntikkua ja sivellintä. Aluksi asiakkaan kulmat ja ripset ja niiden ympäristö puhdistetaan puhdistusaineella, jotta niissä ei ole likaa haittaamassa värjäystä. Tämän jälkeen aloitin itse työn ripsien värjäämisellä. Tässä ensimmäisenä tulee suojata asiakkaan silmänalunen suojalapulla, joka kiinnitetään vaseliinin avulla. Vaseliini auttaa myös siinä, ettei tuotetta vahingossa pääse tarttumaan silmänaluseen. Myös silmäluomea voi rajata vaseliinilla ripsirajasta, ettei väri tartu myöskään silmäluomelle.


Tämän jälkeen tuote sekoitetaan. Tuotetta tarvii pienen 2cm mittaisen pätkän ja muutaman tipan 3% hapetetta. Laitoin omalle asiakkaalle hänen toiveestaan ripsiin väriksi sinimustan värin, sillä se antaa tummimman ja syvimmän lopputuloksen. Tämän jälkeen levitin aineen ripsiin appelsiinipuuntikulla ja annoin sen vaikuttaa noin kymmenen minuutin ajan. Kymmenen minuutin jälkeen poistin suojalaput ja pyyhin tuotteen pois ripsistä kosteilla vanulapuilla.


Kulmia värjätessä suojasin myös kulmien ympäristön vaseliinilla, jottei väriä pääse leviämään kulmien rajojen yli. Sitten tein seoksen, jossa oli muutama tippa 3% hapetetta, 2/3 vaaleanruskeaa väriä ja 1/3 harmaata, sillä asiakas halusi että kulmien sävy pysyy kylmänä. Sitten levitin tuotteen siveltimellä kulmiin ja lopuksi rajasin kulmat kostealla topsipuikolla siistiksi niiltä kohdin joissa väriä pääsi leviämään kulman reunan yli. Kulmissa väri vaikutti noin viiden minuutin ajan.


Asiakas oli lopputulokseen tyytyväinen. Alla kuvat lopputuloksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehostuskurssi

Teimme ehostuskurssilla monia erilaisia meikkejä erilaisiin tilaisuuksiin. Tässä esittelen nyt niistä seitsemän. 1. Iltajuhlameikki yökerh...