keskiviikko 19. syyskuuta 2018

60-luvun hius- ja meikkityylit

Harjoittelimme tänään koulussa 60-luvun kampauksia, sillä olemme talvella osallistumassa Hairspray-musikaaliin tekemällä esiintyjien kampaukset. Itse tein hieman nykyaikaistetun version 60-luvun klassisesta kampauksesta. 


60-luvulla suosittuja leikkauksia hiusmuodissa oli todella lyhyet mallit, polkka ja 60-luvun lopulla myös pitkä ja suora malli.  Silloin kiinnitettiin paljon huomiota kampauksiin ja muodissa oli suuret tupeerauskampaukset. Kampaus saatettiin laittaa osittain kiinni tai jättää auki. Kampaus viimeisteltiin joko kiharoilla tai taivuttamalla hius latvasta ulospäin.


60-luvulla meikissä korostettiin silmiä. Silmistä haluttiin tehdä mahdollisimman ison ja näyttävän näköiset. Silmissä käytettiin paksuja rajauksia ja suuria tekoripsiä ja luomiväreinä viileitä sävyjä, kuten harmaata, sinistä ja valkoista. Koska silmiä korostettiin paljon, jätettiin muu meikki hieman luonnollisemmaksi. Pohjameikki oli mattainen, korostusta ja varjostusta ei juurikaan käytetty ja poskipunassa käytettiin pehmeitä persikkaisia sävyjä. Kulmat olivat luonnolliset ja tuuheat, mutta kuitenkin huolitellun ja siistin näköiset. Huulissa suosittiin myös luonnollisia vaaleanpunertavia ja korallisia punia.


Lähteet:
https://en.wikipedia.org/wiki/1960s_in_Western_fashion#Hairstyles_of_the_1960s
https://blush.media/most-iconic-1960s-makeup-trends
Kuvat:
Pinterest

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehostuskurssi

Teimme ehostuskurssilla monia erilaisia meikkejä erilaisiin tilaisuuksiin. Tässä esittelen nyt niistä seitsemän. 1. Iltajuhlameikki yökerh...