tiistai 29. elokuuta 2017

Hiusten tehohoito

Hiusten tehohoito on hiuksia ja hiuspohjaa hoitava rentouttava käsittely. Hoitoa tehostetaan yleensä lämmöllä tai kosteudella, jotka edistävät tuotteen imeytymistä. Tähän käytettäviä laitteita ovat esimerkiksi vesihöyrykone, lämpösäteilijä ja hiustenkuivain. 

Kun oma työpiste on järjestetty ja asiakas ohjattu istumaan ja suojattu, tehohoito aloitetaan hiusten huolellisella analyysillä. Analyysin avulla selvitetään sekä hiuspohjan että hiuksien kunto, jotta voidaan määrittää millä tuotteilla hoito kannattaa suorittaa. Kuivaa, herkkää ja rasvoittuvaa tai hilseistä hiuspohjaa hoidetaan erilaisilla tuotteilla.  On myös tärkeää selvittää hiusten kunto ja ominaisuudet, jotta tiedetään mitä tuotetta käytetään ja kuinka paljon sitä tarvitaan. Hiusten ja hiuspohjan kunto vaikuttaa myös siihen tehostetaanko hoitoa lämmöllä vai kosteudella. Kosteuden avulla tehostetaan yleensä kaikista kuivimpia hiuksia ja hiuspohjaa, sillä se on kosteuttavampi kuin lämpö. Rasvaisen hiuspohjan kanssa ei välttämättä käytetä ollenkaan lisälämpöä tehosteena, ettei hiuspohja saa liikaa kosteutusta hoidosta.

Analyysin jälkeen asiakkaan hiukset pestään. Omassa työssäni asiakkaan hiuspohja oli kuiva ja kutiseva ja latvat kuivat ja vaurioituneet, jonka vuoksi pesin asiakkaan hiukset kosteuttavalla shampoolla. Pesussa ei käytetä hoitoainetta ja hiukset pyyhekuivataan huolellisesti, jonka jälkeen ne selvitetään selvityskamman avulla. Alla kuva pesun jälkeisestä selvitetystä hiuksesta.

Tämän jälkeen menin sekoittamaan tehohoitoa. Meillä oli käytössä kolme erilaista tuotetta. Yksi todella kosteuttava kuiville hiuksille tarkoitettu, yksi kosteuttava ja rauhoittava kuivalle ja ärtyneelle hiuspohjalle ja yksi miedommin kosteuttava normaalille hiukselle tarkoitettu tuote. Käytin omalle asiakkaalle rauhoittavaa ja kosteuttavaa Aloe veraa -sisältävää tuotetta, jotta saataisiin hoidettua latvan ja hiuspohjan kuivuutta ja kutisevuutta. 


Tämän jälkeen hiuksiin tehdään ristijako, jonka jakauksien kohdalle hoito levitetään ensimmäisenä, jotta ne jäävät näkyville. Tämän jälkeen hoito levitetään osioittain vaakajakauksittain tyvestä latvaan. Kuva ristijaosta alla.


Alla kuva hiuksista, johon tuote on levitetty.


Tämän jälkeen asiakkaan hiukset nostetaan ylös päälaelle, jotta lämpökoneen vaikutus yltää kaikkiin hiuksiin.


Asiakkaalleni päätin käyttää kaikista kosteuttavinta vaihtoehtoa eli höyrykonetta, sillä hänen hiuspohja ja hiuksen latvat olivat kuivat. Suojasin hiusrajan pumpulilla, ettei höyrykoneen höyry pääse tiputtelemaan pisaroita asiakkaan kasvoille.


10 minuutin höyrykoneessa istuskelun jälkeen asiakkaan hiuspohja hierotaan rentouttavasti rauhallisin ottein noin kymmenen minuutin ajan. Sitten asiakas viedään pesupaikalle ja pestään hiuksesta huolellisesti tehohoito pois. Alla kuva huuhdellusta hiuksesta.


Viimeisenä asiakkaan hiukseen lisätään halutut muotoilutuotteet ja se kuivataan. Itse lisäsin asiakkaan hiukseen suihkutettavaa hoitoainetta, jotta selvitys sujuisi helpommin ja föönaussuihketta suojaamaan ja antamaan rakennetta kuivauksen aikana. Tämän lisäksi käytin kuivaan latvaan hiusseerumia antamaan kosteutta ja kiiltoa ja lopuksi kuivasin hiukset huolellisesti. Alla kuva lopputuloksesta.



Asiakas oli lopputulokseen todella tyytyväinen ja hiuksen pinta tuntui paljon sileämmältä ja pehmeämmältä. 

Lähteet: Hiukset -kirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehostuskurssi

Teimme ehostuskurssilla monia erilaisia meikkejä erilaisiin tilaisuuksiin. Tässä esittelen nyt niistä seitsemän. 1. Iltajuhlameikki yökerh...