sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Hiusstudio Live

Hiusstudio Live on Jyväskylän keskustassa sijaitseva parturi-kampaamo. Yritys perustettiin kesäkuussa 2009 ja se toimi Torikeskuksessa vuoteen 2016 saakka, jonka jälkeen liike siirtyi Väinönkadulle. Liikkeen paikkaa vaihdettiin, jotta saataisiin isommat tilat joihin mahtuu myös lisää työntekijöitä. Omistajan Raissa Nisun lisäksi liikkeessä työskentelee kolme muuta yrittäjää. Liikkeessä on yhteensä viisi työpistettä, eli siellä on tällä hetkellä yksi vapaa paikka. Liikkeessä tarjotaan parturi-kampaamon tavanomaisia palveluita eli hiusten leikkauksia, värjäyksiä ja pesuja sekä permanentteja ja ripsien ja kulmien värjäystä. Tämän lisäksi he tekevät hiustenpidennyksiä, kampauksia ja meikkejä.




Raissa Nisu on yrityksen nykyinen omistaja. Nisu valmistui parturi-kampaajaksi vuonna 2005 ja on vuodesta 2006 asti työskennellyt yrittäjänä. Hiusstudio Liven Nisu perusti kahden muun parturi-kampaajan kanssa vuonna 2009, mutta vuonna 2011 Nisu osti yrityksen kokonaan itselleen ja on sen jälkeen toiminut omistajana yksin. Muut liikkeessä työskentelevät työntekijät ovat joko vuokratuolilla tai sopimusyrittäjiä. Nisun palveluihin kuuluvat parturi-kampaajan palvelut sekä hää- ja juhlakampaukset.


Tuula Kivelä on yksi liikkeen yrittäjistä. Ennen parturi-kampaajan koulutusta Kivelä opiskeli meikkaaja-maskeeraajaksi ja valmistui vuonna 2001. Tämän jälkeen hän jatkoi opintojaan ja valmistui parturi-kampaajaksi vuonna 2004 ja on siitä asti toiminut yrittäjänä. Hiusstudio Livessä Kivelä aloitti työskentelyn vuonna 2011. Kivelä tekee Livessä parturi-kampaajan palveluiden lisäksi meikkejä.


Liikkeessä työskentelee yrittäjänä myös Anni Järvinen, joka valmistui parturi-kampaajaksi vuonna 2009. Oman toiminimen Järvinen perusti jo vuonna 2008 ja teki viimeisen kouluvuotensa ohessa alan töitä. Hiusstudio Liveen Järvinen siirtyi keväällä 2012. Livessä Järvisen palveluihin kuuluu parturi-kampaajan normaalien palveluiden lisäksi hää- ja juhlakampaukset, meikit ja pidennykset.


Liikkeessä yrittäjänä toimii myös Hanna Jalkanen. Hän valmistui parturi-kampaajaksi vuonna 2005 ja aloitti heti samana vuonna toimimaan yrittäjänä. Hiusstudio Livessä Jalkanen on työskennellyt vuodesta 2010. Hän on yrityksen ekokampaaja ja normaalien hiusvärien lisäksi käyttää asiakkailleen myös kasvivärejä ja tekee erilaisia luonnonmukaisia hoitoja. Hän on opiskellut ekokampaajaksi oman yhdeksän kuukauden koulutuksen, josta valmistui viime vuonna eli ekokampaajana hän on toiminut nyt noin puolitoista vuotta. Jalkasen palveluihin kuuluu parturi-kampaajan palvelut, hää- ja juhlakampaukset ja kasvivärjäykset.




Hiusstudio Livessä käytetään Lorealin Inoa- ja Dialight-värisarjoja ja Organic-merkkistä värisarjaa. Tämän lisäksi he käyttävät Lorealin Majirel-sarjan vaalennuksia. Liikkeen ekokampaaja värjää myös kasviväreilla. Lorealin Inoa-sarja on hieman normaaleista värisarjoista poikkeava, sillä se on öljypohjainen ja sen kanssa voi käyttää vain siihen tarkoitettua hapetetta. Dialight-sarja on kevytvärejä. Organic-merkin värisarja on eroaa jonkin verran muista hapeteväreistä, sillä siinä on käytetty enemmän kasviuutepohjaisia ainesosia ja hieman vähemmän parafenyleenidiamiinia. Se on hieman muita hapetevärejä hellävaraisempi ja sopii käytettäväksi herkemmille asiakkaille. Kasvivärit puolestaan poikkeavat täysin muista hiusväreistä, sillä siinä raaka-aineina käytetään luonnosta saatavia Hennaa, Indigoa ja Cassiaa. Kasvivärjäyksien värivalikoima on hapetevärejä rajallisempi, mutta sillä saadaan luotua hiukseen kauniita luonnollisia vaaleita ja tummia sävyjä sekä kupareita. Kasvivärjäyksessä käytetään kasvivärien lisäksi valmiita kasvivärisekoituksia, joiden joukossa on erilaisia värjääviä yrttejä, joita sekoittelemalla saadaan luotua erilaisia vivahteita. Kasvivärit ovat koostumukseltaa jauhemaisia ja ne sekoitetaan kuumaan veteen. Tämän jälkeen seos levitetään samalla tavalla hiukseen kuin hapeteväreissä. Massaa on kuitenkin laitettava hiukseen huomattavasti enemmän ja vaikutusaika on hieman hapetevärejä pidempi. Kasvivärien kestävyys riippuu käytettävästä väristä ja halutun lopputuloksen sävystä, mutta parhaimmillaan lopputulos voi kestää jopa pidempään kuin hapetevärit. Kasviväreillä ei kuitenkaan voi vaalentaa hiusta, vaan kevyesti kirkastaa ja sävyttää. Kasvivärit ovat hyvä vaihtoehto herkille asiakkaille, jotka haluavat välttää liikoja kemikaaleja tai ovat esimerkikisi allergisoituneet hapeteväreille.

Hiustenpesuissa liikkeessä käytetään Redkenin ja Simin shampoita ja hoitoja. Redkenillä on erikseen rakennepaikkaavat, kosteuttavat, värjätyille hiuksille tarkoitetut, ohenevalle hiukselle tarkoitut ja harmaille hiuksille tarkoitetut shampoot ja hoitoaineet. Tämän lisäksi heillä on käytössä Lorealin hopeashampoo ja Redkenin syväpuhdistava shampoo. Redkenin tuotteet ovat laadukkaita ja niissä on paljon vaihtoehtoja eri hiustyypeille. Pesuissa käytetään myös Simin hajusteettomia hiuspohjan ongelmiin tarkoitettuja shampoita. Ekopalveluissa käytetään siihen soveltuvia pesutuotteita. Hiusten muotoiluun käytettävät tuotteet ovat myös Redkenin, Lorealin ja Simin. Redkenin ja Lorealin hyviä puolia ovat se, että erilaisia muotoilutuotteita on paljon ja ne sopivat moniin eri tarkoituksiin. Simin etu on puolestaan se, että merkin tuotteet ovat hajusteettomia ja sopivat herkemmillekin asiakkaille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehostuskurssi

Teimme ehostuskurssilla monia erilaisia meikkejä erilaisiin tilaisuuksiin. Tässä esittelen nyt niistä seitsemän. 1. Iltajuhlameikki yökerh...