perjantai 13. lokakuuta 2017

Laserhoito

Laserhoidon tarkoituksena on parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa hiussoluissa, joka puolestaan vähentää hiuspohjan ongelmia ja hiustenlähtöä sekä parantaa hiusten ulkonäköä ja värin ja permanentin kestoa. Laserilla voidaan hoitaa perintötekijöistä johtuvaa hiusten lähtöä, hilseilyongelmia, psoriasiksea ja alopecia areata pälvikaljua. Hiuslaserin toiminta perustuu päänahan uloimman kerroksen läpi kapillaari verkostoon tunkeutuvaan lasevaloon.

Aluksi hoito aloitetaan asiakkaan päänahan tilan ennen perusteellisesta kartoituksesta ja täytetään hoitokortti, josta ilmenee tila ennen hoitojakson alkua sekä asiakkaan sairaudet tai lääkitykset, jotka estävät laserhoidon käytön. Tämmöisiä sairauksia ja lääkityksiä ovat esimerkiksi valoherkkyyttä aiheuttavat lääkkeet, epilepsia, sydämentahdistin, syöpä ja sarjahoidoissa alle 18- vuoden ikä.

Laserhoitoa suoritetaan aina sarjahoitoina ja yleisimmin se kestää 10-15 kertaa. Hoitojen määrä on hyvin yksilöllinen eli se voi vaihdella eri henkilöiden kesken paljon. Myös hoidettava ongelma tai sairaus vaikuttaa sarjan pituuteen ja esimerkiksi pälvikaljutautia hoidetaan yleensä vähintään 20-30 kertaa. Yksi päänahan ongelmiin kohdistuva hoitokerta kestää 20 minuuttia. Laserhoidoissa käytetään niihin suunniteltuja tuotteita, joita meidän koululla oli käytössä kolme erilaista:
  • Cicamed Shampoo - shampoo, jolla hiukset pestään ennen laserhoitoa ja jota suositellaan käytettävän myös kotikäytössä hoitokertojen välillä
  • Cicamed Conditoner Balsam - hoitoaine, jota käytetään kahdella eri tavalla riippuen sitä kohdistuuko hoito päänahkaan vai hiusten kuntoutukseen
  • Scalp Treatment Hoitoneste - laitetaan ennen laserhoitoa päänahkaa


Laserhoidon sisältö vaihtelee hieman riippuen siitä hoidetaanko päänahan ongelmia vai kuntoutetaanko hiuksia. Hiusten kuntoutuksessa hiukset pestään Cicamed Shampoolla, jonka jälkeen Cicamed Conditioner Balsam levitetään pyyhekuivattuihin hiuksiin ja kammataan huolellisesti läpi, jotta hoitoainetta on varmasti kaikkialla. Tämän jälkeen asiakas laitetaan hoitokuvun alle ja annetaan laserhoidon vaikuttaa 5-15 minuuttia riippuen  hiusten pituudesta ja paksuudesta. Laserhoidon jälkeen hoitoaine huuhdellaan pois ja kuivataan hiukset normaalisti. Hiusten laserhoitoa voidaan tehdä myös permanentin ja värin yhteydessä maksimoidakseen niiden napakkuuden ja kestävyyden.

Päänahan ongelmiin tarkoitetussa hoidossa aloitetaan sillä, että hiukset pestään Cicamed Shampoolla ja Cicamed Conditioner Balsamilla normaalisti, jonka jälkeen hiukset kuivataan täysin kuivaksi föönillä. Tämän jälkeen päänahkaan hierotaan hellästi Scalp Treatment hoitonestettä (kaikissa paitsi psoriaksen hoidossa) ja asetetaan asiakas hoitokuvun alle 20 minuutiksi. Tämän aikana tulee käydä tarkistelemassa että asiakas istuu oikeassa asennossa ja hoitokupu on oikealla kohdalla, sillä muuten laite pysäyttää hoidon itsestään. Laite lähtee uudelleen käytiin kun asiakkaan ja kuvun asento on korjattu. Laserhoidon jälkeen hoitonestettä ei pestä pois, vaan se jätetään päänahkaan vaikuttamaan seuraavaan pesuun saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehostuskurssi

Teimme ehostuskurssilla monia erilaisia meikkejä erilaisiin tilaisuuksiin. Tässä esittelen nyt niistä seitsemän. 1. Iltajuhlameikki yökerh...