keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Hairspray-musikaali

Hairspray on amerikkalainen Broadway-musikaali, joka perustuu vuonna 1988 tehtyyn samannimiseen elokuvaan. Musikaali sijoittuu 1960-luvun Baltimoreen ja kertoo teini-ikäisestä Tracy Turnbladista. Hänen unelmansa on tanssia paikallis-tv:n The Corny Collins Show -ohjelmassa. Musikaalissa Tracy voittaa paikan ohjelmassa, tulee kuuluisaksi ja kampanjoi rotujen välisen tasa-arvon puolesta.


Musikaali sai ensi-iltansa New Yorkin Broadwayllä vuonna 2002 ja voitti kahdeksan Tony-palkintoa. Sitä esitettiin yhteensä 2642 kertaa aina vuoteen 2009 saakka. Tämän lisäksi musikaalista on esitetty eri variaatiota ympäri maailman ja vuonna 2007 tehtiin myös elokuvasta uusintaversio.


Musikaalin kampaukset ja ehostukset sijoittuvat koko musikaalin tapaan 1960-luvulle ja edustavat luvulle tyypillisiä tyylisuuntauksia. Kampauksissa pääosassa on suuret tupeeraukset ja ehostuksissa on keskitytty näyttävään silmämeikkiin. Aiemman postaukseni 60 -luvun hiusten ja ehostuksen tyylisuuntauksista voit lukea täältä.

Nykypäivänä 60-luvulle ominaisia kampauksia ja ehostuksia näkyy yleensä hieman maltillisempina nykypäivään päivitettyinä versioina. Kuitenkin, on myös ihmisiä jotka yhä käyttävät aikakauden näyttäviä kampauksia ja ehostuksia sellaisenaan, kuten esimerkiksi Lana del Rey. Jo edesmennyt Amy Winehouse oli myös tunnettu 2000-luvun alussa vahvasta 60-luvulle ominaisesta tyylistään.


Lähteet:
https://en.wikipedia.org/wiki/Hairspray_(musical)
https://fi.wikipedia.org/wiki/Hairspray_(musikaali)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehostuskurssi

Teimme ehostuskurssilla monia erilaisia meikkejä erilaisiin tilaisuuksiin. Tässä esittelen nyt niistä seitsemän. 1. Iltajuhlameikki yökerh...