tiistai 29. toukokuuta 2018

Rent-musikaali

Osallistuimme luokkamme kanssa Rent-musikaaliin tekemällä esiintyjille kampaukset. Rent-musikaali on Jonathan Larsonin säveltämä ja sanoittama musikaali, joka kertoo New Yorkissa asuvista nuorista ja köyhistä taiteilijoista ja heidän vaikeuksistaan, joihin kuuluu mm. huumeet ja aids. Rent-musikaali esitettiin Jyväskylässä suomen kielellä ja suomennuksesta vastasi myös musikaalin ohjaajana toiminut Antti Viitamäki. Koreografina ja puvustajana toimi Noora Kolanen, musiikin ohjaajina Kaija Kivioja, Tuija Kiviranta ja Pasi Hanhisalo ja tuottajana Anne-Mari Kunelius. Esiintyjät puolestaan olivat Gradian ja Jamkin musiikin koulutuksen opiskelijoita. Lavastukset, kampaukset, ehostukset ja graafinen suunnittelu toteutettiin yhteistyössä Gradian alojen kanssa.

Osa luokastamme vastasi pääesiintyjistä ja osa ensamblen jäsenistä. Itse kuuluin jälkimmäiseen ryhmään. Ensamblen jäsenille tuli paljon vaihtoja, sillä he esiintyivät monissa rooleissa musikaalin aikana. Tämän takia oli tärkeää, että pohjatyöt suoritettiin hyvin ja kampaukset olivat melko yksinkertaisia ja nopeita, jotta pikaiset vaihdot onnistuivat mahdollisimman sujuvasti. Itse kampasin kahden ensamlen jäsenin hiuksia.

Marianne; pohjatyönä kimmoisat kiharat. Rooli; Strippari ja narkkari. 

Marianne; pikakampauksina kiharat nutturalle tai ponnarille. Rooli; pastori/tangotanssija ja tarjoilija. 

Laura; pohjatyönä kreppaus ja pään kiertävä hollantilainen letti. Letti jätettiin auki ponnarille boheemin ja kodittoman rooliin ja letitettiin loppuun tukiryhmäläisen rooliin.

Oli todella mukava ja opettava kokemus ja hienoa päästä seuraamaan vierestä musikaalin tekovaiheita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehostuskurssi

Teimme ehostuskurssilla monia erilaisia meikkejä erilaisiin tilaisuuksiin. Tässä esittelen nyt niistä seitsemän. 1. Iltajuhlameikki yökerh...